Reacţie dură a unui judecător: Justiţia suferă de o lipsă cronică de competenţă şi dezinteres

Postat la 06 septembrie 2017 181 afişări

Lipsa de răspundere a magistraţilor şi un mare dezinteres în sistem sunt cele mai mari probleme din Justiţie, susţine preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din România, Sergiu Leon Rus. Într-un interviu acordat MEDIAFAX, judecătorul a vorbit despre situaţia necosmetizată din sistem.

Reacţie dură a unui judecător: Justiţia suferă de o lipsă cronică de competenţă şi dezinteres

"În condiţiile în care la acest moment sistemul judiciar – cu totul falimentar, o bătaie de joc la adresa cetăţenilor – împiedica un petent să înregistreze ca atare o plângere penală împotriva unui magistrat (care poate bea până cade sub masă sau până ajunge la dezalcoolizare ori prizeazaă cu avocatul unei părţi, fără minima decenţă să se abţină de la judecarea cauzei, de exemplu), refuzându-i cel mai elementar drept, este absolut imposibil ca prin schimbarea propusă să fie mai rău ca acum, pur şi simplu pentru că nu se poate.”, scria judecătorul Sergiu Leon Rus, preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din România, în urmă cu câteva zile pe blogul său.

Iar situaţia este şi mai gravă, susţine acum magistratul, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX. Judecătorul Rus vorbeşte despre lipsă de competenţă şi despre dezinteres în sistem, dar şi despre cum se aleg preşedinţii de instanţe şi de situaţia de la Consiliul Superior al Magistraturii.

”De ani de zile magistratura este supusă unui regim artificial de cosmetizare, pe de o parte, acoperim cu fardul unor transformări formale aceleaşi lucruri existente dintotdeauna”, a declarat Leon Rus.

Cititi  Interviul integral pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.