REACŢIA Ungariei după comentariile lui Victor Ponta privind poziţia faţă de Rusia

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 martie 2015 77 afişări

Ungaria acţionează întotdeauna în conformitate cu poziţia comună europeană privind sancţiunile împotriva Rusiei, a declarat Ministerul ungar de Externe, marţi, ca reacţie la comentariile recente ale premierului român Victor Ponta.

Ministerul ungar a declarat că Ungaria a acţionat întotdeauna în conformitate cu poziţia europeană în pofida efectelor negative semnificative pe care aceasta le-a avut asupra economiei ungare.

Citând date Eurostat, ministerul a afirmat că, în pofida sancţiunilor şi a embargoului, România şi-a putut creşte exporturile către Rusia cu 5 procente.

Reacţia intervine după ce premierul român Victor Ponta a declarat, într-o întâlnire avută, marţi, cu reprezentanţi ai presei străine, că poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este doar un subiect de îngrijorare pentru România şi ar trebui să reprezinte un subiect de discuţie la nivel european.

"Nu vreau să vorbesc despre un vecin, dar cred că poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este doar un motiv de îngrijorare pentru România, ar trebui să fie un subiect de discutat la nivel european", a spus Ponta, citat de Reuters.

În articol este amintit că, anul trecut, Ungaria a atribuit companiei ruse Rosatom un proiect de construcţie a două reactoare nucleare de câte 1.200 MW, finanţat parţial dintr-un credit rusesc, ceea ce a generat critici la adresa faptului că Ungaria este apropiată de Rusia în contextul conflictului din regiune.

Ponta a mai arătat, potrivit Bloomberg, că relaţiile României cu premierul maghiar Viktor Orban sunt mai puţin strânse decât cu oficialii altor ţări vecine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
ROMÂNIA,
RUSIA
/actualitate/reactia-ungariei-dupa-comentariile-lui-victor-ponta-privind-pozitia-fata-de-rusia-14006787
14006787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.