REACŢIA Rusiei după discursul lui Obama privind Starea Naţiunii: ”SUA vor să domine lumea”

Autor: Ioana Bojan Postat la 21 ianuarie 2015 69 afişări

Rusia a acuzat miercuri Statele Unite că vor "să domine lumea", impunându-şi poziţia în faţa europenilor în privinţa crizei ucrainene, după discursul preşedintelui american Barack Obama privind Starea Naţiunii.

"Statele Unite vor să domine lumea", a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă. "În centrul filosofiei americane, nu există decât un lucru: «Noi suntem numărul unu»", a subliniat Lavrov.

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat marţi, în discursul său despre Starea Naţiunii susţinut în faţa Congresului SUA, că "marile puteri nu pot intimida (ţările) mici", referindu-se în mod evident la "agresiunea" rusă în Ucraina.

"Am demonstrat puterea diplomaţiei şi forţei Statelor Unite", a declarat Obama. "Noi apărăm principiul potrivit căruia marile puteri nu pot intimida (ţările) mici, opunându-ne agresiunii ruseşti, susţinând democraţia în Ucraina şi reasigurându-ne aliaţii din NATO", a adăugat el.

"Anul trecut, în timp ce efectuam lucrul dificil de a impune sancţiuni împreună cu aliaţii noştri, unii au sugerat că agresiunea (preşedintelui rus Vladimir) Putin constituie o demonstraţie extraordinară de strategie şi forţă", a continuat Obama. "Astăzi, Statele Unite sunt puternice şi unite cu aliaţii săi, în timp ce Rusia este izolată, iar economia sa este distrusă", a precizat el.

Puterile occidentale au acuzat în repetate rânduri Rusia de implicare în criza din Ucraina, însă Moscova a respins această acuzaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/reactia-rusiei-dupa-discursul-lui-obama-privind-starea-natiunii-sua-vor-sa-domine-lumea-13777604
13777604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.