Reacţia Ministrului Mediului după ce Gabriela Firea i-a spus „mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place!”

Postat la 08 ianuarie 2020 249 afişări

Reacţia Ministrului Mediului după ce Gabriela Firea i-a spus „mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place!”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, continuă dezbatarea pe tema poluării din Bucureşti, în mediul online, el scriind pe pagina sa de Facebook faptul că actualul primar general ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că locuitorii acestui oraş „pur şi simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveţi cumva impresia că oraşul Bucureşti e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandaţi "să mă mut din Bucureşti" dacă nu îmi convine faptul că oraşul este unul extrem de poluat şi care generează deşeuri, aşa cum am atras atenţia”, îşi începe postarea ministrul Mediului. Afirmaţia vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraş.

Astfel, Alexe vine cu mai multe recomandări pentru edilul Capitalei.

„1. Mutaţi-vă dumneavoastră ÎN Bucureşti! Dumneavoastră locuiţi în judeţul Ilfov. Poate dacă aţi locui efectiv în Bucureşti v-ar păsa mai mult de traficul infernal şi de poluare.

2. Reţineţi asta, stimată doamnă: Bucureştenii pur şi simplu "inhalează otravă". Asta este poluarea: Otravă lentă. Aveaţi timp să faceţi ceva pentru a combate poluarea din Capitală fiind primar "de doar trei ani şi jumătate". Nu doar că nu aţi reuşit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înţeleg faptul că aveţi nevoie să vă certaţi cu cineva - cu premierul Orban, cu mine, cu opoziţia din Consiliul General - ca să vă victimizaţi şi să acoperiţi faptul că Bucureştiul e sufocat şi are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră”, scrie ministrul Mediului pe Facebook.

De asemenea, Costel Alexe îi recomandă Gabrielei Firea să „lase capul jos, să se certe mai puţin şi să muncească mai mult pentru rezolvarea problemei.

„Nu mai bine lăsaţi dumneavoastră declaraţiile bombastice şi ţâfnoase şi vă apucaţi de treabă?”, conchide sursa citată.

Postarea pe pagina de Facebook vine la scurt timp după ce ministrul şi primarul general au avut, marţi seară, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, cel dintâi reproşându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. „Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti”, i-a răspuns Firea.

„Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondenţă şi i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluţii pentru că Bucureştiul astăzi produce un milion de tone de deşeuri pe an din cele 6 pe care le produce România”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3.

În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru imbunătăţirea calităţii aerului, iar faptul că Bucureştiul este pe locul 4 în privinţa poluării şi nu pe primul înseamnă că proiectele derulate au dat roade.

„Faptul că avem din ce în ce mai multe maşini proprietate personală de aproape unică folosinţă e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetăţenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obişnuinţa de a circula cu autoturismul personal”, a spus Firea la acelaşi post de televiziune.

Firea a mai spus că Guvernul PNL îi menţionează numele în discuţii privind poluarea doar pentru a exista un ţap ispăşitor.

„S-au făcut lucruri şi se vor face. Este foarte bine că e preocupat (ministrul Mediului, n.r.). Partea proastă este că ai tăi colegi nu au făcut în Consiliul General pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi dumnealui vine şi ne dă lecţii. Nu mi-a pronunţat numele, dar toţi ştiu cine e primar general”, mai spune Firea.

La rândul lui, Costel Alexe spune că bucureştenii respiră în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens.

Firea i-a răspuns: „E foarte rău că un ministru nu ştie ce se întâmplă în Bucureşti. (...) Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!”.

Alexe: „Noi să ne mutăm din Bucureşti, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveţi o administraţie performantă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
refuz,
ministrul mediului,
mutare,
reactie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.