RBS a fost amendată cu 612 milioane dolari pentru manipularea dobânzii LIBOR

Postat la 06 februarie 2013 17 afişări

Royal Bank of Scotland (RBS), cea mai mare bancă de stat din Marea Britanie, a fost amendată cu 612 milioane de dolari, pentru manipularea dobânzii interbancare LIBOR, a doua mare penalizare impusă în urma unei anchete a autorităţilor de reglementare pe această temă.

RBS va plăti 325 de milioane de dolari Comisiei pentru Tranzacţii cu Contracte Futures pentru Burse de Mărfuri (CFTC) din SUA, 150 de milioane de dolari Departamentului american de Justiţie şi 87,5 milioane de lire sterline (137 milioane dolari) Autorităţii pentru Servicii Financiare din Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Banca a anunţat că va obţine circa 300 de milioane de lire sterline pentru plata amenzilor prin reducerea bonusurilor şi recuperarea unor beneficii acordate anterior angajaţilor.

Divizia din Japonia a RBS şi-a recunoscut vinovăţia de fraudă, în cadrul unui acord cu Departamentul de Justiţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RBS,
amenda,
manipularea,
dobânzii,
LIBOR
/actualitate/rbs-a-fost-amendata-cu-612-milioane-dolari-pentru-manipularea-dobanzii-libor-10547110
10547110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.