Răzvan Nicolescu, partener Deloitte: România contribuie la scăderea emisiilor de gaze, cu 3,8 tone dioxid de carbon per capita, faţă de o medie globală de 4,8%

Autor: Cristina Bellu Postat la 17 februarie 2020 75 afişări

Răzvan Nicolescu, partener Deloitte, lider pentru Europa Centrală responsabil de industria gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice, consideră că lucrul care va avea cel mai mare impact asupra României în următorii ani este legat de tranziţia energetică.

Răzvan Nicolescu, partener Deloitte: România contribuie la scăderea emisiilor de gaze, cu 3,8 tone dioxid de carbon per capita, faţă de o medie globală de 4,8%

Răzvan Nicolescu, partener Deloitte, lider pentru Europa Centrală responsabil de industria gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice, consideră că lucrul care va avea cel mai mare impact asupra României în următorii ani este legat de tranziţia energetică.

“Lucrul care va avea cel mai mare impact este legat de tranziţia energetică. La nivel global este acordul de la Paris, unde 99% dintre participanţi consideră că schimbările climatice se datorează emisiilor de gaze. România se află printre ţările care contribuie la scăderea emisiilor de gaze, cu 3,8 tone dioxid de carbon per capita, când media mondială este de 4,8%”, a spus Răzvan Nicolescu, partener Deloitte, lider pentru Europa Centrală responsabil de industria gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

Alte declaraţii:

Green Deal – Uniunea Europeană produce sub 10% din nivelul mondial de emisii. Situaţia cu încălzirea globală va rămâne aceeaşi dacă India, China şi America nu vor face paşi spre reducerea emisiilor.

Sunt angajamente europene anunţate. Dacă obiectivele UE în domeniul energiilor climatice s-ar realiza, este nevoie de 7 trilioane de euro, potrivit calculelor Deloitte Vorbim de 250 mld. euro investiţii anuale. Bani care vor trebui daţi de cineva şi încasaţi de altcineva.

Întrebarea este cât de pregătită este industria din România să capitalizeze aceste oportunităţi? Cîte maşini electrice sau pe hidrogen producem în România, câte baterii?

Aş vrea să văd o strategie a României în a atrage şi a atinge aceste oportunităţi. Spre exemplu, avem Electromagnetica care produce baterii. Ar fi foarte bună o reglementare, să o ajutăm să treacă la producţia în masa pe termen scurt.

Este nevoie de un plan şi de executarea acelui plan, lucruri la care noi suntem deficitari. Ar trebui să existe susţinerea companiilor actuale din partea statului pentru producerea de baterii, de maşini electrice.

Energia regenerabilă – cât producem în România, câte turbine, câte rotoare producem în România? Ce face România în domeniul captării şi stocării cărbunelui?

În ceea ce priveşte viitorul energetic al României – suntem printre cei care pierd cele mai multe oportunităţi.

În ceea ce priveşte transportul ar fi foarte indicat să nu mai tăiem calea ferată, să direcţionăm transportul de marfă pe Dunăre.

 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.