Razbunare pentru Osama: un atentat cu bomba face peste 80 de victime

Autor: Mihai Mitrica Postat la 14 mai 2011 17 afişări

Explozia a doua bombe a provocat moartea a peste 80 de persoane in nord-vestul Pakistanului, in special cadeti ai unei unitati paramilitare a politiei. Talibanii aliati ai Al-Qaida au revendicat astfel "prima lor actiune" pentru razbunarea lui Osama bin Laden.

Atacul de vineri, executat de atentatori sinucigasi, a avut loc la 11 zile dupa ce arhitectul atentatelor din 11 septembrie a fost ucis de un comando al fortelor speciale americane in nordul Pakistanului. "Este o prima actiune pentru a-l razbuna pe martirul Osama", a declarat prin telefon Ehsanullah Ehsan, purtatorul de cuvant al Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), care a promis ca sirul atacurilor nu se va opri aici.

TTP, care a jurat credinta Al-Qaida in 2007, este principalul responsabil de un val de peste 450 de atentate, majoritatea sinucigase, care s-au soldat cu peste 4.300 de morti in patru ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razbunare-pentru-osama-un-atentat-cu-bomba-face-peste-80-de-victime-8266971
8266971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.