Războiul Elenei Udrea cu construcţiile de pe plajă continuă

Postat la 12 noiembrie 2011 24 afişări

Odată cu aplicarea Legii Turismului, "adio construcţii pe plajă", afirmă ministrul de resort, Elena Udrea, care anticipează o creştere "exponenţială" a turismului pe litoral şi cheamă oamenii de afaceri să investească în domeniu.

Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil Legii Turismului, pe care a iniţiat-o Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, iar acum urmează votul plenului.

"Mă aştept la o creştere exponenţială a numărului investitorilor străini în turismul românesc, pentru că vor dispărea de pe piaţa autohtonă cei care au cumpărat hoteluri pentru a le folosi în speculaţii imobiliare şi vor rămâne doar oamenii interesaţi cu adevărat de acest domeniu", afirmă Elena Udrea, într-o postare pe Facebook.

Una dintre prevederile legii, care spune că sezonul estival începe la 1 mai şi se termină la 30 septembrie, este că tot ce înseamnă reglementare urbanistică va fi aprobat numai cu avizul sau direct de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, inclusiv în cazul aprobărilor pentru construcţii mărunte, provizorii sau definitive, acolo unde proprietar este statul. Prin aceasta se urmăreşte protejarea unor arii periclitate de construcţii, cum sunt parcurile naturale sau plajele de pe litoral.

"Dacă ar trebui să dau un sfat unui om cu lichidităţi financiare importante, i-aş spune: investeşte în turismul românesc! E o piaţă care a crescut cu peste 16% în ultimul an", adaugă ministrul turismului.

În luna septembrie, prin modificare a Codului fiscal, Guvernul a decis introducerea unui impozit suplimentar penalizator de 5% pentru proprietarii sau administratori de clădiri cu destinaţie turistică şi care nu ţin în circuitul turistic respectivele clădiri. "Proprietarii de hoteluri pe care le ţin închise vor fi afectaţi de introducerea acestui impozit de 5%, desigur prin decizia consiliului local", a precizat Elena Udrea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razboiul-elenei-udrea-cu-constructiile-de-pe-plaja-continua-8967425
8967425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.