Ratele românilor cu credite cresc din nou pentru următoarele 3 luni. BNR a anunţat astăzi noua valoare a IRCC: 2,66%

Postat la 30 septembrie 2019 251 afişări

Ratele românilor cu credite cresc din nou pentru următoarele 3 luni. BNR a anunţat astăzi noua valoare a IRCC: 2,66%

BNR a anunţat astăzi noul indice IRCC, care se va lua în considerare în calculul dobânzii variabile a creditelor nou acordate, pentru următoarele trei luni.

Noul IRCC, calculat pe baza valorilor zilnice ale IRCC din T2 2019, este de 2,66%, peste nivelul anterior, calculat în baza valorilor din primul trimestru al anului.

Noua valoare marchează a doua creştere consecutivă a indicelui IRCC de când a fost introdus. Valoarea iniţială era de 2,36%, ulterior a urcat la 2,63%, pentru ca acum să ajungă la 2,66%, reducând-se din diferenţa dintre Robor şi IRCC. 

Între timp, Roborul, care este folosit în continuare în calculul dobânzii variabile pentru creditele în desfăşurare dinaintea introducerii IRCC, a rămas relativ stabil, cu variaţii zilnice nesemnificative în ultimele luni. Robor la 3 luni era cotat luni dimineaţă la 3,09%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
anunt,
bnr,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.