RATB: Serviciul de vânzare a abonamentelor pentru o zi prin SMS, suspendat din cauza unor probleme

Autor: Roxana Alexe Postat la 21 ianuarie 2015 57 afişări

Serviciul de vânzare a abonamentelor pentru o zi prin SMS a fost suspendat, din 1 ianuarie, "pentru soluţionarea unor aspecte de natură contractuală", au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Contractul pentru acest serviciu a fost încheiat de RATB cu firma Simplus în anul 2012.

Procedura de plată era următoarea: înainte de urcarea în mijloacele de transport în comun, călătorii, utilizatori de cartelă sau abonaţi ai reţelelor de telefonie mobilă, trimiteau un SMS, cu textul A, la numărul 7456. În câteva secunde, primeau un mesaj, prin care li se va solicita confirmarea plăţii. După confirmare, călătorii primeau un nou SMS, care conţinea codul ce confirma efectuarea tranzacţiei.

Obligaţia călătorilor era de a păstra SMS-ul de confirmare a tranzacţiei pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului. Plata putea fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil. Siguranţa plăţii prin SMS era garantată de platforma de operare, care este prevazută cu un mecanism antifraudă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ABONAMENTE,
SMS,
RATB
/actualitate/ratb-serviciul-de-vanzare-a-abonamentelor-pentru-o-zi-prin-sms-suspendat-din-cauza-unor-probleme-13778510
13778510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.