Rata somajului in Germania creste din nou

Postat la 06 ianuarie 2010 14 afişări

Dupa ce a coborat in ultimele trei luni, rata somajului a urcat in luna decembrie in Germania, ajungand pana la 3,3 milioane de oameni fara slujbe.

Guvernul le-a oferit bani companiilor pentru a sustine plata salariilor catre angajatii ai caror program de munca a fost redus la jumatate de norma.

Directorul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca, Frank-Jürgen Weise, a declarat ca masura nu poate continua pe termen nedefinit: "Schema reducerii programului de lucru a ajutat pana acum piata muncii, insa banii nu sunt suficienti pentru a fi folositi in aceasta zona pentru foarte mult timp. Companiile care nu se vor descurca financiar vor fi nevoite sa concedieze".

In luna decembrie, 140.000 de oameni erau incadrati in schema part-time a Guvernului.

Cititi mai multe pe www.euronews.net

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rata-somajului-in-germania-creste-din-nou-5271559
5271559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.