Răsturnare de situaţie în Marea Britanie: Camera Lorzilor respinge planul Brexit prezentat de Guvern, cerând protejarea cetăţenilor UE

Postat la 02 martie 2017 255 afişări

Camera Lorzilor a respins, miercuri seară, planul privind ieşirea din Uniunea Europeană în forma prezentată de Guvernul Theresa May, introducând un amendament în sensul protejării cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie, astfel că proiectul va reveni în Camera Comunelor.

Răsturnare de situaţie în Marea Britanie: Camera Lorzilor respinge planul Brexit prezentat de Guvern, cerând protejarea cetăţenilor UE

În favoarea amendamentului au votat 358 de membri ai Camerei Lorzilor, în timp ce 256 s-au pronunţat împotrivă, în ceea ce este prima înfrângere suferită de Guvernul Theresa May.

 

Guvernul Theresa May speră să declanşeze procedura de ieşire din UE în luna martie. Planul prezentat în acest sens, care nu includea o clauză de protejare a imigranţilor din ţări europene aflaţi în Marea Britanie, a fost aprobat recent de Camera Comunelor, unde Guvernul este susţinut de o majoritate. Acum, planul va fi retrimis în Camera Comunelor.

 

Harriet Harman, un membru laburist al Camerei Comunelor, a salutat poziţia Camerei Lorzilor. "Salut decizia Camerei Lorzilor de protejare a cetăţenilor UE. (...) Îndemn premierul să nu încerce să elimine acest amendament pentru a nu prelungi situaţia incertă deranjantă pentru cei trei milioane de cetăţeni UE care aduc o contribuţie atât de importantă în ţara noastră", a subliniat deputatul Partidului Laburist (de opoziţie).

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.