Răspunsul surprinzător al Papei Francis la întrebarea dacă Biserica ar trebui să-şi ceară iertare faţă de homosexuali

Postat la 28 iunie 2016 561 afişări

Răspunsul surprinzător al Papei Francis la întrebarea dacă Biserica ar trebui să-şi ceară iertare faţă de homosexuali

Papa Francis a declarat duminică că atât Biserica Romano-Catolică, cât şi cea Ortodoxă trebuie să le ceară scuze persoanelor homosexuale pentru modul în care le-au tratat, relatează Reuters.

În conversaţia pe care a avut-o cu jurnaliştii, Papa a fost întrebat dacă este de acord cu declaraţia unui cardinal catolic romano-german, cum că Biserica ar trebui să-şi ceară iertare faţă de homosexuali. Această poziţie a cardinalului german vine pe fondul evenimentului tragic în care au murit 49 de persoane într-un club gay din Orlando, Florida, luna aceasta.

Suveranul pontif a reamintit că învăţăturile Bisericii spun foarte clare în ceea ce priveşte persoanele gay ,, Nu ar trebui discriminate din cauza orientării sexuale, ci respectate pentru ceea ce sunt”. În viziunea pontifului, Biserica trebuie să-le ceară iertare atât persoanelor gay, cât şi femeilor exploatate. Biserica nu mai consideră tendinţele homosexuale păcătoase, dar actele gay, da.

Francis a repetat  fraza deja celebră ,,Cine sunt eu să judec? ", comentariu pe care l-a făcut despre homosexuali în prima vizită în străinătate, după alegerea sa în 2013. Acesta a mai spus că religia este pentru toţi, indiferent de orienatarea sexuală.

Persoanele din comunitatea LGBT au fost încântaţi de iniţiativa lui Papa Francis de a vorbi deschis despre libertatea exprimării orientării sexuale. Pontiful a fost criticat de catolicii conservatori pentru susţinerea comunităţii LGBT. Părintele Bisericii Catolice s-a declarat îngrijorat de turnura nefavorabilă pe care o poate lua opinia publică în ceea ce îi priveşte pe homosexuali în urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

,, Există doar un singur papă ", a declarat Pontiful în urma speculaţiilor cum că fostul conducător de la Vatican, Papa Benedict, ar avea încă influenţă în luarea deciziilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raspunsul-surprinzator-al-papei-francis-la-intrebarea-daca-biserica-ar-trebui-sa-si-ceara-iertare-fata-de-homosexuali-15509163
15509163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.