Răspunsul incredibil dat de preşedintele filipinez Rodrigo Duerte la ameniţările SUA. "3 din 5 americani sunt idioţi"

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 24 decembrie 2016 735 afişări

Răspunsul incredibil dat de preşedintele filipinez Rodrigo Duerte la ameniţările SUA. "3 din 5 americani sunt idioţi"

Presedintele filipinez Rodrigo Duerte spune ca americanii ar trebui, pur si simpu, « sa taca din gura », in conditiile in care activistii au protestat impotriva masurilor antidrog instaurate de la numirea lui Duerte ca presedinte, relateaza IB Times.

Presedintele filipinez, care se confrunta acum cu un nou val de critici, dupa aparitia unor informatii referitoare la executia a trei criminali de pe vremea cand era primar al orasului Davao, a declarat recent ca majoritatea americanilor sunt idioti. « Problema cu acesti oameni albi, acesti americani batuti in cap, este ca trei din cinci sunt idioti. Doar doi din cinci sunt in firea lor », a spus Duerte, dupa ce SUA a amenintat ca va stopa ajutoarele umanitare daca razboiul drogurilor din Filipine va continua.

« Voi, americanilor, ar trebui sa taceti din gura », a spus Duerte pe 22 decembrie, cand participa la un eveniment la resedinta sa din Malacanag Palace, conform ABSCBN News.

Presedintele filipine l-a jignit si pe comisarul ONU, Zeid Ra'ad al Hussein, spunand despre el, intre altele, ca este « idiot » . De asemeni, Duerte a  amenintat ca va incendia cladirea de birouri a ONU din New York. Atacul presedintelui filipinez a venit ca reactie a faptului ca Hussein a declarat cu cateva zile mai devreme ca poate face dovada ca Duerte este vinovat de moartea a trei criminali, de pe vremea in care era primar al orasului Davao. « Du-te si fa o plangere la Natiunile Unite. Voi da foc Natiunilor Unite, daca vreau.

Le voi incendia cand voi ajunge in America. » a mai spus Duerte, adaugand ca « il va spulbera capul » oricarui observator ONU care ar vrea sa investigheze crimele pentru cei suspecti de activitati legate de droguri in ceea ce Duerte numeste « razboiul sau impotriva drogurilor ilegale », relateaza Newsline.com.

Duerte a mai spus ca nu este nicio crima in a amenita ca omori criminali si mafioti. « Nu ne vom omora tovarasii. Desigur ca este dureros sa vezi murind in fata ta un filipinez. Desigur ca este ingrozitor », a adaugat Duerte.

Un senator filipinez, Panfilo Lacson, a venit in apararea presedintelui, spunand ca Hussein ar trebui sa studieze constitutia tarii, inainte de a face sugestii sau acuze. « Comisarul ONU, se pare, nu este familiar cu faptul ca presesintele este imun, pe perioada mandatului sau, la orice investigatie. In al doilea rand, in tara la noi, indiferent de cate ori spune cineva ca a omorat pe altcineva, daca nu sunt probe care sa indice vinovatia sa, nu este considerat vinovat ».

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.