Raportul Digitalizării: Ghişeul.ro a crescut în ultimele 9 luni cât în primii 9 ani

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 noiembrie 2021 43 afişări

Autoritatea pentru Digitalizarea României a publicat Raportul Digitalizării pentru trimestrul trei al anului 2021. Ghişeul.ro a crescut în ultimele 9 luni cât în primii 9 ani, este una dintre concluziile raportului.

Raportul Digitalizării: Ghişeul.ro a crescut în ultimele 9 luni cât în primii 9 ani

Potrivit raportului, ADR a continuat accelerarea transformării digitale a administraţiei publice.

„Ghişeul.ro a crescut în ultimele 9 luni cât în primii 9 ani. Până la 1 octombrie, în platformă au fost înregistrate 2,1 milioane de tranzacţii şi au fost colectate aproape 200 de milioane de euro”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

În al treilea trimestru al anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României a adăugat 10 noi tipuri de plăţi în platforma Ghişeul.ro, înrolând prima universitate (Academia de Studii Economice), prima bibliotecă (Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” Bucureşti) şi primul furnizor de utilităţi (Compania Apa Nova).

De asemenea, ADR a coordonat procesul de consultare publică pentru utilizarea inteligenţei artificiale în România şi a iniţiat consultarea publică pentru AI Act, prima propunere legislativă din domeniul inteligenţei artificiale elaborată la nivel european.

În plus, reprezentanţii ADR au contribuit la organizarea conferinţei oficiale de lansare a proiectului RegInterMed, implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, care vizează eficientizarea sistemului de sănătate prin dezvoltarea şi consolidarea de soluţii informatice ale depozitelor de date, dar şi prin monitorizare, documentare şi suport al procesului de luare a deciziilor medicale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghiseul.ro,
digitalizare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.