Raport Binance: Industria cripto a trecut printr-o perioadă modestă în trimestrul al doilea al anului, dar capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 0,4%. Bitcoin a spart plafonul de 30.000 dolari în iunie

Autor: Roxana Rosu Postat la 08 august 2023 54 afişări

Raport Binance: Industria cripto a trecut printr-o perioadă modestă în trimestrul al doilea al anului, dar capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 0,4%. Bitcoin a spart plafonul de 30.000 dolari în iunie

Industria cripto a trecut printr-o perioadă modestă în trimestrul al doilea al anului, dar capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 0,4%, în pofida unui mediu incert macroeconomic, arată o analiză realizată de divizia Binance Research, lansată de platforma globală de schimb de criptomonede Binance.

“În pofida unui mediu incert macroeconomic şi de reglementare, vedem un plus de capitalizare a pieţei cripto. În plus, trimestrul al doilea este cel în care observăm o revenire substanţială în activitatea Blockchain. Dacă ne uităm la Bitcoin, din punct de vedere al preţului, acesta avut un trimestru excelent”, declară Ilie Puşcaş, Country Manager, Binance.

Bitcoin a spart plafonul de 30.000 dolari în iunie şi a atins cel mai ridicat punct al său, pe parcursul acestui an.

Avalanche a depăşit performanţa înregistrată anterior, atât ca nivel de tranzacţii zilnice, cât şi ca adrese unice. În acelaşi timp, perioada aprilie-iunie a marcat un declin pentru DeFi, deoarece TVL (Total Value Locked) a scăzut cu 11,2% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2022, încheind trimestrul la 44,2 miliarde dolari.

Pe parcursul trimestrului al doilea, vânzările NFT au scăzut cu 23%, în tandem cu performanţa în scădere a preţurilor (-19%), măsurată de indicele NFT-500.

La nivelul jocurilor, în acelaşi timp, peisajul a fost condus de BNB Chain, Ethereum şi Polygon, cu o cotă de piaţă de peste 67%, calculată în funcţie de numărul de jocuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitalizare,
incertitudine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.