Raiul traficantilor de tigari – din patru pachete vandute, unul e la negru

Autor: Ioana Mihai Postat la 24 noiembrie 2010 25 afişări

“Dintr-un camion de tigarete care trec ilegal granita, profitul contrabandistului este de circa jumatate de milion de euro”, declara Gilda Lazar, Corporate Affairs Director la Japan Tobacco International Romania (JTI).

Din fiecare patru pachete de tigari vandute, unul e de contrabanda, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata Novel Research, realizat la cererea JTI. Volumul de tigarete vandute ilicit inregistreaza insa in prezent o pondere mai mica (24,4%) fata de inceputul acestui an (peste 36%), conform aceleiasi surse. Ponderea pietei negre in totalul vanzarilor de tigarete de pe piata autohtona a scazut treptat, ajungand la 33,9% in martie si 26,8% in mai.

Cel mai scazut nivel al contrabandei din acest an s-a inregistrat, conform Novel Research, in semptembrie (21,3%), moment din care contrabanda a inceput din nou sa castige teren. Pentru combaterea acestui fenomen, JTI a lansat o campanie de constientizare a opiniei publice cu privire la impactului contrabandei asupra societatii: pierderi de locuri de munca, pierderi in incasari la bugetul de stat, scaderi ale incasarilor la bugetul de stat din accize si alte taxe.

"Din Moldova, Ucraina si Serbia vin peste 77% din tigaretele de contrabanda", declara Mihai Marcu, directorul Novel Research.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiul-traficantilor-de-tigari-din-patru-pachete-vandute-unul-e-la-negru-7744879
7744879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.