Raiffeisen Bank va elimina din luna decembrie terminalele POS din agenţiile băncii. Banca va renunţa din decembrie şi la serviciile Raiffeisen Direct şi Raiffeisen Direct Top. Care este motivul?

Autor: Mircea Nica, Claudia Medrega Postat la 18 octombrie 2019 2266 afişări

Raiffeisen Bank va elimina din luna decembrie terminalele POS din agenţiile băncii. Banca va renunţa din decembrie şi la serviciile Raiffeisen Direct şi Raiffeisen Direct Top. Care este motivul?

Raiffeisen Bank, a cincea cea mai mare bancă locală după active, a decis să elimine op­ţiunea de retragere nu­me­rar folosind termi­nale­le POS din agenţiile sale începând din luna de­cembrie, conform informaţiilor din piaţa bancară.

Opţiunea de retra­ge­re numerar utilizând ter­minalele POS în agen­ţiile Raiffeisen Bank nu va mai fi disponibilă în­ce­pând cu data de 12.12.2019. Iar clienţii care deţin deja un pachet de cont curent cu zero costuri beneficiază de re­trageri gratuite de nu­me­rar la ATM-urile oricărei bănci din ţară.

„Orice pas pe care îl facem în direcţia eliminării unor produse sau servicii are în ve­dere gradul de utilizare a acestora de că­tre clienţi, strate­gia Raiffeisen Bank fiind de simplificare. Toţi clienţii persoane fizice deţinători de pachete de cont curent Zero Tot şi Zero Simplu beneficiază de retrageri gratuite la toate ATM-urile in­stalate în România“, a transmis Raif­feisen la solicitarea ZF.

Dacă clienţii Raiffeisen au un pachet de cont curent Premium, pentru a bene­ficia de retrageri fără costuri, Raif­feisen a majorat limita zilnică de retragere numerar la ATM cu cardul de debit Mastercard Gold Premium de la 10.000 lei la 20.000 lei şi limita temporară zilnică de retragere numerar la ATM o dată pe trimestru, de la 20.000 lei la 25.000 lei.

În cazul clienţilor care au un pachet de cont curent FWR, pentru a beneficia în continuare de retrageri fără costuri, Raiffeisen a majorat limita zilnică de retra­gere numerar la ATM cu cardul de debit Master­card Gold FWR de la 10.000 lei la 20.000 lei şi limita temporară zilnică de retragere numerar la ATM o dată pe trimes­tru, de la 25.000 lei la 30.000 lei.

Această decizie de a elimina terminalele POS din agenţii urmăreşte trendul iniţiat de ING prin care clienţii pot face retrageri de la orice bancomat din ţară cu zero costuri.

Împreună cu eliminarea terminalelor POS, Raiffeisen Bank va renunţa la ser­vi­ciile Raiffeisen Direct şi Raiffeisen Direct Top, care permite plata facturilor către furnizorii de utilităţi. De asemenea, banca a decis şi modificări ale contului curent aferent pachetului de cont curent FWR.

„Raiffeisen Direct, serviciul de tran­zac­ţionare de tip phone banking, are un număr din ce în ce mai redus de utilizatori. Ca alternativă la acest serviciu Raiffei­sen a dezvoltat una din cele mai intuitive aplicaţii de mobile banking, noul Raiffei­sen Smart Mobile, aplicaţie oferită gratuit clienţilor persoane fizice“, a explicat Raiffeisen.

Prin intermediul noului Smart Mobile cli­enţii pot efectua schimburi valutare la curs BNR în intervalul orar 10:00-11:00, plăţi intra şi interbancare în lei şi valută,  des­chide conturi curente de economii, car­duri de debit, depozite cu dobânzi spe­ciale, consultare sold, generare extras.

Tot începând cu data de 12 decembrie va avea loc modificarea componenţei be­ne­ficiilor ataşate contului curent de tip Pachet FWR, prin eliminarea dobânzii acor­date la soldul creditor al contului cu­rent ce are ataşată opţiunea/pachetul FWR.

Raiffeisen a lansat în luna octombrie posibilitatea de a face plăţi prin serviciul Apple Pay. Utilizarea Apple Pay este gratuită, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar plăţile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane.

Raiffeisen Bank are 2 milioane de cli­enţi persoane fizice, 92.000 de IMM-uri şi 5.700 de companii mari şi medii.

Peste 650.000 clienţi digitali folosesc apli­caţiile Raiffeisen Smart Mobile şi Raiffeisen Online. Banca are aproape 5.000 de angajaţi, o reţea de peste 400 de agenţii în toată ţara, aproximativ 900 de ATM-uri, 250 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de 20.000 de POS-uri.

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul semestru din 2019 un profit net de 384 mil. lei, în scădere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Banca avea peste 500.000 de carduri active la 30 iunie 2019 şi administrează active de peste 5 mld. lei pentru 1.400 de clienţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Raiffeisen,
banca,
agenti,
eliminare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.