Rafila: Avem tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 martie 2024 8 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că România are tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei şi rolul autorităţilor este să îi pregătească şi să îi convingă că locul lor este în ţară.

Rafila: Avem tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei

Întrebat, miercuri, despre prima operaţie prin pleoapă pe creier, făcută de către o echipă tânără de la Spitalul Militar, Rafila a ţinut să remarce performanţa Spitalului Militar de Urgenţă „Carol Davila”, „un centrul de excelenţă în multe domenii”.

Apoi, spiune ministrul, tehnicile de chirurgie minim invazivă, inclusiv în domeniul neurochirurgiei, au pătruns şi în România şi este „un lucru lăudabil”.

„Aş mai spune un lucru: avem tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei, nu neapărat doar în neurochirurgie, ci şi în chirurgie cardiovasculară, pediatrică. În România s-a format de exemplu în acest domeniu o şcoală la Marie Curie, care se extinde şi în alte centre universitare. Asta este datoria noastră, să pregătim tinerii medici şi să îi convingem, prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România şi pentru pacienţii din România”, a adăugat Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
chirurgie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.