Raed Arafat, după decizia CCR privind amenzile: Mă întreb cum vom explica dacă vom pierde tot ce am câştigat în ultimele două luni

Postat la 07 mai 2020 442 afişări

Raed Arafat, după decizia CCR privind amenzile: Mă întreb cum vom explica dacă vom pierde tot ce am câştigat în ultimele două luni

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat ce impact are decizia de neconstituţionalitate a amenzilor date pe nerespectarea măsurilor impuse în cazul COVID-19. Raed Arafat spune că nu comentează decizia CCR, ci semnalează importanţa măsurilor care-i sancţionează pe cei care nu respectă regulile.

„Am spus clar că nu discut şi nu comentez decizia în sine, însă este normal să semnalez că lipsa unor unelte care să-i descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporţii, devine o problemă majoră”, a scris Raed Arafat, pe Facebook.

Şeful DSU a amintit că întreaga lume - inclusiv ţări cu sisteme sanitare foarte avansate - au fost puternic lovite, ceea ce înseamnă că este normal să luăm orice măsură posibilă pentru apărarea vieţilor cetăţenilor, dar şi a celor care lucrează în sistemul de intervenţie şi în sistemul sanitar.

„Înţeleg perfect supărarea şi frustrarea cetăţenilor care doresc cât mai repede intoarcerea la normalitatea dinaintea pandemiei. Faptul că în România impactul acestui virus a fost unul controlat şi nu a atins proporţiile pe care le-a atins în unele ţări face pe mulţi să-şi pună întrebări din ce în ce mai mult despre necesitatea mai departe a măsurilor luate la nivelul autorităţilor”, a transmis Arafat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
raed arafat,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.