Radu Crăciun, BCR Pensii: „Rata de creştere a activelor fondurilor de pensii este mai mare decât rata de creştere a capitalizării bursei, ceea ce în final ne va duce într-un blocaj”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 22 septembrie 2023 56 afişări

Radu Crăciun, BCR Pensii: „Rata de creştere a activelor fondurilor de pensii este mai mare decât rata de creştere a capitalizării bursei, ceea ce în final ne va duce într-un blocaj”

Suntem într-un moment de graţie al bursei, dar acesta încet încet se va linişti în timp dacă nu ţinem interesul viu în piaţă. Fondurile de pensii în mod clar au nevoie de listări de magnitudinea Hidroelectrica sau în zona aceasta pentru că altminteri nu există foarte multe oportunităţi, arată Radu Crăciun, Preşedinte/Director General, BCR Pensii şi Preşedinte, Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

Rata de creştere a activelor fondurilor de pensii este mai mare decât rata de creştere a capitalizării bursei, ceea ce în final ne va duce într-un blocaj. Hidroelectrica vine după 7 ani de la listarea anterioară a statului, întrebarea este: Vom mai aştepta încă 7 ani până să vedem o listare mare? 

Ce a mai declarat Radu Crăciun:

Eu nu cred că statul român şi-a terminat treaba, sunt încă firme de stat mari care ar putea să fie listate şi care ar putea face ca banii fondurilor de pensii să rămână în România.

Trebuie să ne gândim cum punem la treabă banii în România, ar fi păcat să plece spre alte pieţe mai lichide sau ofertante.

Investitorii îşi doresc ca antreprenorii să fie şi mai îndrăzneţi decât sunt acum. Aştept cu nerăbdare să vad şi antreprenorii români mişcându-se de la statutul de jucători naţionali la statutul de jucători regionali.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.