Radiografie de piata

Postat la 19 decembrie 2006 2 afişări

Piata ciorapilor din Romania este estimata la aproximativ 35 de milioane de euro, incluzand aici atat ciorapii si sosetele, cat si ciorapii-pantalon (dresurile) pentru femei.

 

MARCI. Cele mai cunoscute marci de ciorapi fabricate in Romania sunt Diamond (de la Adesgo), Mondex, Ciserom, Elca, Star (Decatex), CIFA, Magnum SX, Natural (Ro-Galu),  Melissa (Melissa Star Expo) si Overal.

 

VOLUM: Ciorapii pentru femei reprezinta cam 30% din totalul productiei, in conditiile in care volumul total al pietei este de circa 50 de milioane de perechi de ciorapi. Ceva mai putin de jumatate din consum (20  mil. perechi) este acoperit de importuri.

 

CONSUM: Pentru dresuri, segmentul-tinta este format din sapte milioane de femei, care cumpara in medie cinci-sase perechi pe an. Spre comparatie, un consum mediu pe locuitor in tari ca Italia, Anglia sau Franta ajunge la 18 perechi de dresuri anual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Radiografie de piata
/actualitate/radiografie-de-piata-1007836
1007836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.