RA-APPS oferă la vânzare alte apartamente, deşi crearea unui fond imobiliar listat la Bursă este unica soluţie

Autor: Thomas Dinca Postat la 17 aprilie 2013 19 afişări

RA-APPS (Regia Patrimoniului Protocolului de Stat) va scoate la vânzare, în luna mai, opt apartamente de 3, 4 şi 5 camere din centrul Ca­pitalei, la preţuri de pornire cuprinse între 73.000 euro şi 286.000 euro, apropiate de cele stabilite pentru active similare ofertate în ultimul an, în condiţiile în care acele licitaţii au eşuat lamentabil.

RA-APPS oferă la vânzare alte apartamente, deşi crearea unui fond imobiliar listat la Bursă este unica soluţie

RA-APPS (Regia Patrimoniului Protocolului de Stat) va scoate la vânzare, în luna mai, opt apartamente de 3, 4 şi 5 camere din centrul Ca­pitalei, la preţuri de pornire cuprinse între 73.000 euro şi 286.000 euro, apropiate de cele stabilite pentru active similare ofertate în ultimul an, în condiţiile în care acele licitaţii au eşuat lamentabil.

Licitaţiile vor fi iniţiate deşi consultanţi imobiliari au atenţionat în repetate rânduri că vânzarea activelor RA-APPS în condiţiile actuale ale pieţei nu este cea mai bună soluţie şi că înfiinţarea unui fond imobiliar listat la bursă pentru administrarea activelor sau transferul acestor servicii către firme private sunt alternative la vânzarea individuală a proprietăţilor, care ar asigura o transparenţă sporită şi un câştig mai bun pentru stat.

În pofida acestor atenţionări, RA-APPS a decis ca, în prima decadă a lunii mai, să scoată la vânzare încă opt apartamente, cel mai mare preţ de pornire la licitaţie, de 286.000 euro, fiind stabilit pentru o locuinţă cu cinci camere în suprafaţă de 196 metri pătraţi cu mansardă de 66 metri pătraţi de pe Calea Călăraşilor.

Un preţ ridicat, de 259.800 euro, este propus şi pentru un apartament cu 4 camere şi dependinţe în suprafaţă construită de 122 metri pătraţi şi teren de 452 metri pătraţi de pe strada Cuza Vodă. La acestea se adaugă un apartament cu patru camere de 104 mp pe Bulevardul Carol cu 90.000 euro, un apartament cu patru camere de 104 mp pe Bulevardul Lascăr Catargiu la 141.000 euro, un aparta­ment cu trei camere de 87 mp pe Bulevardul Regina Elisabeta la 98.200 euro, un apartament cu patru camere de 107 metri pătraţi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu cu 146.000 euro, un apartament cu patru camere pe 138,58 metri pătraţi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu cu 180.000 euro şi un apartament cu trei camere de 83 metri pătraţi pe Strada Luterană cu 73.000 euro. Preţurile nu includ TVA, iar RAAPPS se află la prima licitaţie pentru aceste apartamente.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Ei au arătat că vânzarea activelor RA-APPS în condiţiile actuale ale pieţei nu este cea mai bună soluţie.

Înfiinţarea fondului de investiţii ar trebui însă precedată de o curăţare a portofoliului, astfel încât să fie păstrate doar activele performante, care să atragă investitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RA-APPS,
fond imobiliar,
bursa,
active,
patrimoniu

citeste si:

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/ra-apps-ofera-la-vanzare-alte-apartamente-desi-crearea-unui-fond-imobiliar-listat-la-bursa-este-unica-solutie-10756341
10756341
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.