RA-APPS începe procedura de vânzare de imobile prin negociere directă, la preţ sub cel de licitaţie

Postat la 07 august 2013 86 afişări

Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat a început procedura de vânzare a imobilelor din portofoliu prin negociere directă, la un preţ cu 30% mai mic decât cel stabilit la licitaţiile organizate în acest an în pofida avertizărilor repetate ale consultanţilor imobiliari şi care au eşuat previzibil.

RA-APPS începe procedura de vânzare de imobile prin negociere directă, la preţ sub cel de licitaţie

 După ce anul trecut licitaţiile au eşuat în lipsă de oferte, RA-APPS a decis să reia aceeaşi procedură şi pe parcursul acestui an, deşi consultanţi imobiliari au atenţionat în repetate rânduri că vânzarea activelor RA-APPS în condiţiile actua­le ale pieţei nu este cea mai bună soluţie şi că înfiinţarea unui fond imobiliar listat la bursă pentru administrarea activelor sau transferul acestor servicii către fir­me private sunt alternative la vânzarea in­di­viduală a proprietăţilor, care ar asigura o trans­parenţă sporită şi un câştig mai bun pen­tru stat.

În luna martie, Guvernul a introdus un nou cadru legal care prevede că, în cazul în care cea de-a treia licitaţie a avut loc fără ca vreun ofertant să fi oferit cel puţin preţul de pornire al licitaţiei, imobilul va putea fi vândut prin negociere, pe baza unei oferte de cumpărare care va putea fi mai mică cu 30% decât preţul de pornire, nu mai mică decât "valoarea de inventar" a imobilului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ra-apps-incepe-procedura-de-vanzare-de-imobile-prin-negociere-directa-la-pret-sub-cel-de-licitatie-11223892
11223892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.