Putin va folosi armele nucleare doar dacă va fi provocat - diplomat

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 martie 2022 29 afişări

Putin va folosi armele nucleare doar dacă va fi provocat - diplomat

Rusia îşi păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă ţara este „provocată" de NATO, spune adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanţi diplomaţi ai Rusiei în Statele Unite, a vorbit cu Sky News după ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că şeful său ar putea apăsa butonul nuclear dacă ţara simte că se confruntă cu o ameninţare „existenţială".

„Dacă Rusia este provocată de NATO, dacă Rusia este atacată de NATO, de ce nu? Suntem o putere nucleară. Nu cred că este un lucru corect să spun asta, dar nu este un lucru corect să ameninţaţi Rusia şi să încercaţi să interveniţi. Deci, atunci când aveţi de-a face cu o putere nucleară, desigur, trebuie să calculezi toate rezultatele posibile ale comportamentului tău”, a afirmat Dmitri Polianski la Sky News.

Acesta a respins declaraţia americanilor potrivit cărora membrii forţelor armate ruseşti se fac vinovaţi de crime de război în Ucraina.

„Nu cred că noi comitem crime de război în Ucraina. Bineînţeles, nu depinde de mine să evaluez. Eu nu sunt acolo. Dumneavoastră nu sunteţi acolo. Vă uitaţi la videoclipuri, vă uitaţi la multe dintre videoclipurile care sunt considerate ştiri false. Voi credeţi un lucru, eu cred altceva", a declarat Dmitri Polianski.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.