Putin va efectua o vizită oficială în Turcia, urmând să discute cu Erdogan problema Ierusalimului

Autor: Marian Avram Postat la 09 decembrie 2017 67 afişări

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua pe 11 decembrie o vizită oficială în Ankara, la invitaţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale din Turcia, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Cei doi lideri vor avea o întrevedere în care vor aborda aspecte ale relaţiilor bilaterale, precum şi problemele regionale şi globale. În plus, cei doi vor discuta şi despre anunuţul preşedintelui SUA, Donald Trump, cu privire la Ierusalim, dar şi despre conflictul din Siria.

Joi, cei doi lideri au avut o conversaţie telefonică în care au discutat despre anunţul SUA cu privire la recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului. Această conversaţie a avut loc la doar o zi după ce Trump a anunţat că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitala Israelului, în pofida criticilor internaţionale. Preşedintele Turciei, a denunţat decizia "nefericită" a omologului său din SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, avertizând că este vorba de o măsură care încalcă reglementările internaţionale.

Ultima întâlnire dintre Putin şi Erdogan a avut loc la 22 noiembrie, la Soci, unde au avut o întrevedere şi cu preşedintele Iranului pentru a discuta despre iniţierea unui proces de pace în Siria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
TURCIA,
PUTIN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.