Putin: URSS era "marea Rusie". Dispariţia Uniunii este cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut

Postat la 18 noiembrie 2011 13 afişări

Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi că URSS era "marea Rusie", acuzându-l pe ultimul preşedinte al acesteia, Mihail Gorbaciov, că a "renunţat" la putere în 1991, cu o zi înainte de semnarea, prevăzută, cu Belarus şi Kazahstan, a unei noi Uniuni.

Exprimându-se în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu veterani şi pensionari, Putin şi-a împărtăşit sentimentele trăite în momentul prăbuşirii, în urmă cu 20 de ani, a regimului comunist. "M-am dus să îmi repar o roată, când persoanele de acolo m-au întrebat: eşti pentru URSS sau pentru Rusia?", a povestit Putin. Rusia, ca şi alte republici ale Uniunii Sovietice, contesta atunci puterea supremă a lui Gorbaciov. "Le-am spus: dar este vreo diferenţă? Se numeşte altfel, dar este tot Rusia, marea Rusie", a declarat Putin. "Li s-au spus atâtea minciuni că oamenii nu mai înţelegeau ce se întâmplă (...), li s-a promis că mâine vor trăi ca la Paris sau Londra", a adăugat Putin, care a calificat la un moment dat dispariţia URSS ca "cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
urss,
catastrofa,
putin,
geopolitica
/actualitate/putin-urss-era-marea-rusie-disparitia-uniunii-este-cea-mai-mare-catastrofa-geopolitica-a-secolului-trecut-8987919
8987919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.