Putin se amestecă din nou în alegerile americane şi spune că îl susţine pe Biden, pentru că este ”pe stil vechi şi previzibil”

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 15 februarie 2024 46 afişări

Putin se amestecă din nou în alegerile americane şi spune că îl susţine pe Biden, pentru că este ”pe stil vechi şi previzibil”

Vladimir Putin l-a lăudat pe Joe Biden ca fiind o alternativă mai convenabilă pentru Rusia decât Donald Trump, făcând primele sale comentarii publice cu privire la alegerile prezidenţiale americane, raportează Bloomberg.

„Este o persoană cu mai multă experienţă, este previzibil, este un politician de stil vechi", a spus preşedintele rus despre Biden într-un interviu acordat televiziunii de stat, când a fost întrebat care dintre cei doi candidaţi principali ar fi mai bun pentru Rusia, potrivit unei înregistrări video publicate de Kremlin.

Deşi Putin l-a lăudat pe actual preşedinte al Statelor Unite, liderul de la Kremlin nu a ezitat să puncteze încă o dată diferenţele majore de opinie dintre cei doi conducători de stat: „Cred că poziţia actualei administraţii SUA este profund greşită, lucru pe care i l-am transmis în mai multe rânduri lui Biden”, a declarat Putin. În cadrul unui miting de campanie desfăşurat miercuri seară, Trump a părut să îmbrăţişeze criticile lui Putin, acceptând foarte deschis faptul că preşedintele Rusiei „nu este nici pe departe un fan al său”.

Putin a subliniat din nou faptul că a trimis trupe în Ucraina pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă şi pentru a preveni o ameninţare la adresa securităţii Rusiei reprezentată de încercarea Ucrainei de a adera la NATO. Ucraina şi aliaţii săi occidentali au denunţat acţiunea Moscovei ca fiind un act de agresiune neprovocat. Mai multe ţări NATO, printre care se numără şi SUA, au trimis Kievului numeroase ajutoare militare pentru a putea respinge atacurile Rusiei.

Între timp, Trump a pus sub semnul întrebării finanţarea americană dedicată Ucrainei şi a declarat că va permite Rusiei să facă ce doreşte cu state membre NATO care sunt „delăsătoare” în ceea ce priveşte investiţiile în propria apărare. Aceste comentarii au zdruncinat Europa, pregătind liderii de pe bătrânul continent pentru o perioadă în care SUA va părăsi poziţia de membru central al Alianţei Nord-Atlantice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.