Putin, despre taxa bancară din Cipru: O decizie incorectă, neprofesionistă şi periculoasă

Postat la 18 martie 2013 18 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin a criticat decizia miniştrilor de Finanţe din zona euro de a impune o taxă specială de până la 10% asupra depozitelor bancare din Cipru, măsură pe care o consideră "incorectă, neprofesionistă şi periculoasă".

Putin, despre taxa bancară din Cipru: O decizie incorectă, neprofesionistă şi periculoasă

 "O astfel de decizie, dacă este adoptată, va fi incorectă, neprofesionistă şi periculoasă", a declarat liderul de la Kremlin într-o şedinţă de guvern, potrivit unui comunicat publicat luni de administraţie, transmite Bloomberg.

Putin consideră că decizia va stabili un precedent periculos.

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat luni, potrivit AFP, că decizia pare a fi "o confiscare a fondurilor străinilor".

Ministrul Finanţelor Anton Siluanov a afirmat, potrivit agenţiei RIA Novosti, că Rusia şi-ar putea reevalua rolul în acordul de bailout al Ciprului deoarece nu a fost consultată în privinţa taxei asupra depozitelor bancare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/putin-despre-taxa-bancara-din-cipru-o-decizie-incorecta-neprofesionista-si-periculoasa-10674186
10674186
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.