Puteţi rezista trei zile fără telefon mobil? O campanie mondială atrage atenţia asupra dependenţei de tehnologie

Postat la 06 februarie 2023 70 afişări

Puteţi rezista trei zile fără telefon mobil? O campanie mondială atrage atenţia asupra dependenţei de tehnologie

Sărbătoarea are ca scop stoparea dependenţei omului faţă de telefonul mobil, dar şi impactul tehnologiei asupra vieţii cotidiene, dar mai ales asupra mediului înconjurător.

„Zilele Mondiale fără Telefonul Mobil” este o sărbătoare marcată prima dată la 6 februarie 2001, la iniţiativa scriitorului francez Philip Marso, autorul primului roman scris sub formă de SMS.

Campania a fost extinsă din anul 2004, pe perioada a trei zile:  6,7 şi 8 februarie.

Scopul manifestărilor este de a atrage atenţia utilizatorilor asupra impactului pe care îl are tehnologia în viaţa cotidiană şi asupra dependenţei de telefoanele mobile şi smartphone-uri, transmite NationalToday.

Potrivit unui articol publicat la începutul anului 2022 de către publicaţia Forbes, 4,5 miliarde de smartphone-uri au generat 146 de milioane de tone de CO2 sau emisii echivalente în 2022.

Cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile sunt Apple, Huawei şi Samsung, cu impact major asupra vieţii cotidiene, economiei mondiale, dar şi asupra mediului înconjurător.

Potrivit CNBC, vânzările de iPhone pentru Apple au mers cam prost în 2023 - încasările au scăzut cu 5%, fiind cea mai mare scădere a veniturilor trimestriale din 2016 încoace.

CEO-ul Tim Cook a spus că trei factori au afectat rezultatele: un dolar puternic, probleme de producţie în China care afectează iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max şi mediul macroeconomic general cauzat de criza economică post-pandemică, agravată de Războiul Rusiei în Ucraina.

Nici pentru Samsung, 2022 n-a fost un an bun.

Profitul Samsung scade cu 70% în trimestrul al patrulea din cauza vânzărilor scăzute de cipuri şi smartphone-uri, transmite SAMMobile.

Reuters a raportat că gigantul tehnologic chinez Huawei Technologies Co Ltd a estimat că veniturile sale din 2022 au rămas neschimbate, sugerând că scăderea vânzărilor din cauza sancţiunilor emise de administraţia prezidenţială Trump a fost stopat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dependenta,
tehnologie,
telefon mobil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.