PSD: Termocentrala Mintia, vândută cu 91 milioane de euro, după ce au fost investite 150 milioane

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 august 2022 923 afişări

Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investite în retehnologizare cel puţin 150 de milioane de euro, susţine senatorul Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

PSD: Termocentrala Mintia, vândută cu 91 milioane de euro, după ce au fost investite 150 milioane

„De neînţeles este de ce a ales ministrul această metodă de <privatizare> prin închiderea termocentralei. Cu toţii ştim că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcţiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW şi banii românilor să fie risipiţi”, susţine senatorul social-democrat.

Acesta întreabă dacă nu puteau fi accesaţi bani din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul, în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, pănă când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite.

„De neînţeles este de ce în plină criză energetică închizi capacităţi de producţie fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piaţă este crudă, că se întâmplă şi falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic”, mai spune Ştefan Radu Oprea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
termocentrala,
mintia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.