PSD le-a rupt băţul. AFC Rapid a intrat în insolvenţă la cererea ANAF Sectorul 1. Primarul Tudorache anticipase deznodământul astă-primăvară

Postat la 06 ianuarie 2019 280 afişări

Anticipată încă de astă-primăvară de primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, intrarea în insolvenţă a AFC Rapid s-a produs joi, 20 decembrie 2018, când Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea depusă de ANAF Sector 1. AFC Rapid, inactivă fiscal şi cu datorii de 500.000 de euro, condusă de o persoană (Horia Manoliu) fără posibilităţi financiare, nu are şanse să evite falimentul decât dacă ar găsi un investitor dispus să rişte conflictul cu actuala putere politică – „motorul“ din spatele „noului Rapid“ din Liga 3.

PSD le-a rupt băţul. AFC Rapid a intrat în insolvenţă la cererea ANAF Sectorul 1. Primarul Tudorache anticipase deznodământul astă-primăvară

Din acest moment, numărătoarea inversă a început în cazul AFC Rapid, care a cunoscut gloria în 2003 – când a câştigat un titlu de campioană a României – şi în 2006 – când a jucat cu Steaua „sferturile“ Cupei UEFA.

Istoricul AFC Rapid este unul comun cu al altor cluburi celebre din România – inclusiv Dinamo. Fostul patron, George Copos, a înfiinţat AFC Rapid în 2001, când a mutat pe acest club activitatea derulată până atunci pe UFC Rapid. Sub acest nume, Rapidul a cunoscut, probabil, cea mai prolifică perioadă din istoria sa aproape centenară, câştigând titlul naţional, Cupa României şi fiind la un milimetru de semifinalele Cupei UEFA.

 

Apoi, în toamna lui 2006, Copos a mutat din nou activele, de data aceasta pe SC FC Rapid SA – societatea care este acum în faliment. În primăvara lui 2016, cu foarte puţin timp înainte ca instanţa să pronunţe falimentul SC FC Rapid, George Copos a cedat AFC Rapid (cu datoriile aferente către stat – circa 2,2 milioane de lei) către un fost angajat, Horia Manoliu – preşedintele din prezent.

 

Acţiunea ANAF împotriva AFC Rapid a fost anticipată de Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, care anul trecut, pe 8 martie, într-o emisiune transmisă în direct la Realitatea TV, a avertizat:

 

„Daniel Tudorache, primar Sectorul 1: (…) Toţi cei care tot ne bagă băţul prin gard... La un moment dat, o să li se rupă băţul.

Denise Rifai, moderatoare: Cine bagă băţul? Pe ce vă bazaţi?

Daniel Tudorache: Atât timp cât ei nu o să-şi plătească datoriile, mă refer la cei de la AFC (n.r. – Rapid), cu siguranţă vor avea probleme!“.

 

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rapid,
sector,
primar,
anaf,
primavara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.