PSD îi menţine pe Florin Georgescu, Marin Dinu şi Nicolae Dănilă în CA al BNR - surse

Autor: Liviu Dadacus Postat la 04 iunie 2014 51 afişări

PSD îi va desemna în noul CA al BNR pe actualii membri Florin Georgescu, Marin Dinu şi Nicolae Dănilă, în timp ce UDMR o va susţine pe Agnes Nagy, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

PSD ar urma să desemneze patru din cei nouă membri ai noului Consiliu de Administraţie al BNR, în timp ce PNL, PDL, UDMR şi PC vor desemna, fiecare, câte un singur membru.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că al nouălea membru, respectiv guvernatorul, nu va fi desemnat de nicio formaţiune, astfel încât Mugur Isărescu, în cazul în care îşi va depune CV-ul pentru un nou mandat, va fi susţinut de toate partidele politice parlamentare. De altfel, premierul Victor Ponta a şi declarat, luni, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că guvernatorul Mugur Isărescu va fi susţinut de USD în Parlament.

PNL a pierdut un post în CA al BNR, din cele două pe care le-a deţinut. Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat miercuri că Bogdan Olteanu şi-a depus CV-ul pentru acest loc.

CA al BNR este format din nouă membri, respectiv un guvernator, un prim-viceguvernator, doi viceguvernatori şi cinci membri. Mandatul Consiliului de Administraţie este de 5 ani.

Audierea în comisii a noilor membri ai CA al BNR şi votul în plenul reunit al Parlamentului sunt prevăzute pentru săptămâna viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE,
/actualitate/psd-ii-mentine-pe-florin-georgescu-marin-dinu-si-nicolae-danila-in-ca-al-bnr-surse-12691707
12691707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.