Protestul a reînceput în Capitală. Câteva mii de oameni s-au strâns din nou în faţa Guvernului. Traficul în zonă e blocat

Postat la 01 februarie 2017 167 afişări

Din ce în ce mai mulţi protestatari au început să vină, miercuri, după ora 17.00, în Piaţa Victoriei pentru a manifesta faţă de proiectele pe justiţie adoptate de Guvern, surse oficiale declarând pentru MEDIAFAX că, la momentul transmiterii ştirii, sunt peste o mie de persoane în faţa Guvernului.

Protestul a reînceput în Capitală. Câteva mii de oameni s-au strâns din nou în faţa Guvernului. Traficul în zonă e blocat

Ştire în curs de actualizare

Update 18.33 Câteva mii de oameni protestează în faţa Guvernului, traficul în zonă e blocat

Câteva mii de oameni protestează, miercuri seară, în faţa Guvernului faţă de proiectele adoptate de Executiv privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. Toate străzile din zona Pieţei Victoria sunt blocate, potrivit unor reprezentanţi ai Poliţiei.

Update 18.09 Câteva mii de oameni protestează în faţa Guvernului. "Sunt foarte dezamăgită. Am crezut cu toată fiinţa mea că nu se va întâmpla asta, că vor ţine cont de miile de oameni care au fost în stradă. Sunt dezamăgită că mă simt furată, atât eu cât şi copiii mei, că ne-au furat ţara. Noaptea trecută ne-au furat ţara", susţine o femeie care participă la proteste.

"Eu sunt o persoană dar reprezint patru persoane, pe soţia şi copiii mei. Ei (n.r. guvernanţii) oricum sunt doar nişste marionete. Vor să-l scoată pe Dragnea şi alţi politicieni. Şi-au sincronizat acestă ordonanţă cu creşterea bugetului cu 30 miliarde de lei. Vor să fure. Peste zece zile vor putea să facă asta legal. Nu pot să accept aşa ceva fără să fi protestat măcar un minut. Eu pot să zic că am făcut ceva. În democracţie protestete pot schimba ceva. Mi-e greu să cred că toţi votanţii PSD cred în acestă ordonanţă", susţine un tânăr din Capitală.

Jandarmeria a luat, încă de la prima oră, măsuri de întărire a dispozitului de pază a Guvernului, în zonă fiind trimise trei echipaje şi mai mulţi jandarmi.

În noaptea de marţi spre miercuri, la toate toate intrările de la Palatul Victoria au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibilă intrare a protestatarilor. 10.000 de oameni au protestat, imediat după anunţul Executivului, în faţa Palatului Victoria.

Update 14.13 Protestul continuă în faţa Guvernului, majoritatea participanţilor sunt tineri, printre ei chiar mame cu copii mici. Unii dintre ei scandează "Hoţii", alţii sunt cu pancarte:  "Am ieşit din casă pentru că ne pasă", "Cu mâinile curate, nu cu porţi sudate"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.