Protestele au ajuns la a şasea zi. Participanţi arestaţi pentru etnobotanice (VIDEO)

Postat la 18 ianuarie 2012 16 afişări

Aproape 1.000 de oameni s-au adunat şi miercuri să protesteze în Piaţa Universităţii din Bucureşti, supravegheaţi de jandarmi, contra Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Printre lozincile de pe pancarte, la loc de frunte stau "USL = PDL = Mizerie" şi "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!". Studenţii şi suporterii din galeriile bucureştene au fost şi ei acolo.

Jandarmii au reţinut trei persoane găsite cu arme albe (cuţite) şi două găsite cu etnobotanice asupra lor. De asemenea, au dus la secţie un manifestant care venise cu o pancartă pe care scrisese un mesaj pentru legalizarea marijuanei.

Conform unei solicitări a Jandarmeriei, aprobată de Primăria Sectorului 1, barurile şi magazinele pe o raza de 1 km în jurul Pieţei Universităţii (dar cu excepţia celor din Centrul Istoric) nu mai au voie să vândă alcool în perioada 18 - 23 ianuarie, în intervalul 17 - 00.

În paralel, au început să se înmulţească apelurile la ieşirea în stradă şi radicalizarea revendicărilor, venite din cele mai bizare direcţii. Unul dintre acestea, postat pe Facebook de adepţii Occupy Romania, este făcut de un român, dar rostit în engleză şi prezentat ca venind din partea mişcării Anonymous, care a însoţit constant cu clipurile ei pe YouTube protestele indignaţilor din Spania sau SUA, cu diverse chemări la răsturnarea întregului sistem politic şi luptă contra ordinii economice mondiale actuale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-au-ajuns-la-a-sasea-zi-participanti-arestati-pentru-etnobotanice-video-9156534
9156534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.