Proteste masive la Roma contra austerităţii (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 mai 2013 35 afişări

Primul protest de amploare de la instaurarea guvernului condus de Enrico Letta a avut loc sâmbătă la Roma, cu participarea a circa 100.000 de oameni.

Proteste masive la Roma contra austerităţii (VIDEO)

Manifestaţia, organizată de sindicatele CGIL (Confederaţia Generală Italiană a Muncii) şi FIOM al metalurgiştilor, are loc în contextul în care încrederea cetăţenilor în coaliţia fragilă de centru-dreapta care a preluat puterea la începutul lunii este în scădere, conform sondajelor, Italia a avut al şaptelea trimestru de recesiune (-0,5%), iar şomajul a atins nivelul record de 11,5%, respectiv 38% în rândul tinerilor sub 25 de ani.

"Guvernul ar trebui să lase în urmă ce au făcut guvernele Monti şi Berlusconi şi să vină cu politici noi de redresare a economiei", a declarat liderul FIOM, citat de BBC. Alţii au adus portrete cu Silvio Berlusconi, aliatul lui Enrico Letta, desenat în chip de Mussolini.

Din noul guvern Letta face parte şi Angelino Alfano, secretarul general al Poporului Libertăţii al lui Silvio Berlusconi, ca vicepremier şi ministru de interne. Alfano, anterior ministru al justiţiei în fostul cabinet Berlusconi, este autorul tuturor legilor cu adresă prin care Silvio Berlusconi a fost pus la adăpost de orice risc în procesele de corupţie care i-au fost intentate. Conform Reuters, Alfano va încerca să impună în guvern toate politicile dorite de Berlusconi - începând cu măsuri de reducere a taxelor, prielnice afacerilor acestuia - întrucât este în măsură să prăbuşească guvernul dacă acesta nu se conformează dorinţelor fostului prim-ministru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proteste-masive-la-roma-contra-austeritatii-video-10886928
10886928
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.