Protest spontan la Uzina Dacia: Unii angajaţi au oprit lucrul, nemulţumiţi că vor avea două zile de concediu fără plată

Postat la 19 decembrie 2012 11 afişări

Angajaţii din trei secţii ale Uzinei Dacia Mioveni au oprit activitatea miercuri, timp de patru ore, nemulţumiţi că în 3 şi 4 ianuarie 2013 sunt nevoiţi să stea în concediu fără plată, cerând ca în cele două zile să fie plătiţi cu 85 la sută din salariu. Constructorul auto a anunţat că angajaţii vor putea opta, pentru 3 şi 4 ianuarie, când activitatea de producţie va fi oprită, între a primi 85% din remuneraţia aferentă celor două zile şi a intra în concediu de odihnă, plătit integral

"Pentru a nu acumula stocuri la începutul anului, în zilele de 3 şi 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariaţii din sectoarele aferente activităţii de fabricaţie vehicule vor rămâne la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajatilor, resursele lor şi ale companiei, s-a decis ca salariaţii să aibă posibilitatea de a alege între concediu de odihnă, plătit 100%, şi plata cu 85%. Uzina Mecanică şi Direcţia Logistică au o activitate susţinută, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra în datele de 3 şi 4 ianuarie vor intra în acelaşi sistem ca şi la Uzina Vehicule", a comunicat Direcţia Comunicare Dacia.

Reprezentanţii Sindicatului Automobile Dacia au spus că a fost întrerupt lucrul la secţiile caroserie, montaj şi vopsitorie, salariaţii solicitând să se respecte Contractul Colectiv de Muncă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dacia,
concediu fără plată,
Dacia
/actualitate/protest-spontan-la-uzina-dacia-unii-angajati-au-oprit-lucrul-nemultumiti-ca-vor-avea-doua-zile-de-concediu-fara-plata-10402573
10402573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.