Protest pentru lacul din Parcul Circului al Capitalei. Care sunt motivele pentru care au ieşit în parc 200 de protestatari

Postat la 11 mai 2019 82 afişări

Peste 200 de oameni au protestat paşnic, sâmbătă, în Parcul Circului din Capitală pentru a atrage atenţia asupra stării în care se află lacul din interiorul acestuia şi a pericolului la care este expusă flora şi fauna din pricina nivelului tot mai scăzut al apei.

Protest pentru lacul din Parcul Circului al Capitalei. Care sunt motivele pentru care au ieşit în parc 200 de protestatari

Conform Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei, organizator al protestului, problemele legate de scăderea nivelului apei lacului au apărut încă din 2009. Pentru a nu se ajunge la situaţia în care lacul să fie secat, s-a luat decizia la nivelul administraţiei parcurilor de a se instala o pompă care, însă, s-a defectat.

"Apa din Lacul din Parcul Circului este într-o continuă scădere, nivelul apei atingând acum o cotă dramatică. Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei face demersuri pentru rezolvarea acestei probleme încă din 2013. Până acum lacul a fost alimentat artificial prin pompare de apă dintr-un puţ adiacent, dar din toamnă s-a stricat pompa care nici până astăzi nu a fost înlocuită, cu toate discuţiile purtate cu administratorii lacurilor şi parcurilor. S-a cumpărat o pompă nouă, s-a montat, a mers o oră, s-a stricat şi tot aşa. La Primăria Generală ne-a fost promisă o întâlnire şi aşteptăm să fim chemaţi în cursul lunii mai”, a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Silvia Cruceru, reprezentant al Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lac,
circ,
parc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.