PROTEST al transportatorilor astăzi în Piaţa Victoriei. La manifestaţie vor participa 6.000-7.000 de autovehicule, faţă de 10.000 cât se solicitase iniţial. Care sunt restricţiile de circulaţie

Autor: Aurelia Alexa Postat la 17 decembrie 2015 57 afişări

Protestul transportatorilor, anunţat pentru joi în Piaţa Victoriei, va avea loc, însă s-a negociat ca participanţii să intre prin şoseaua Kiseleff, iar numărul lor să fie limitat, astfel încât să nu se blocheze traficul, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim. Protestul are loc, în faţa Guvernului,.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, joi, începând cu ora 5.00, pe şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Presei, pentru desfăşurarea  protestului transportatorilor, la care ar urma să participe până la 7.000 de autovehicule, anunţă Primăria Capitalei.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) informează că, în urma discuţiilor dintre primarul general, prefectul Capitalei, membrii comisiei de aprobare a adunărilor publice şi mai multe asociaţii ale transportatorilor, au fost renegociate condiţiile de desfăşurare a protestului transportatorilor de joi, din Piaţa Victoriei, stabilindu-se că la manifestaţie vor participa maxim 6.000 - 7.000 de autovehicule (faţă de 10.000 cât se solicitase iniţial), participanţii având obligaţia de a se încadra în perimetrul stabilit pentru organizarea manifestaţiei.

Astfel, protestatarii vor putea intra în Piaţa Victoriei până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea b-dul Aviatorilor, Şoseaua Kiseleff, b-dul Ion Mihalache, strada Buzeşti, Calea Victoriei, intersecţia b-dul Lascăr Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de siguranţă de lăţime de 1.5 metri, pe aliniamentul cuprins între intersecţia strada Paris cu b-dul Aviatorilor şi intersecţia b-dul Lascăr Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara.

"Protestul va avea loc joi, 17 decembrie, între orele 09.30-15.00, în Piaţa Victoriei. Între orele 05.00 şi 7.00 va avea loc afluirea participanţilor din afara Bucureştiului, iar între orele 07.00-9.30 a celorlalţi participanţi. Protestatarii vor elibera zona între orele 15.00-17.00", se arată în comuniatul transmis de PMB.

Sursa citată anunţă şi restricţii de circulaţie pentru buna desfăşurare a manifestaţiei. Astfel, circulaţia rutieră va fi restricţionată, joi, începând cu ora 05.00,  pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona Centrală-Mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu.

"În cazul în care va fi necesar, se va restricţiona traficul şi pe strada Paris şi breteaua care leagă b-dul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei. Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată începând cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între B-dul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzeşti şi b-dul Lascăr Catargiu", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, de miercuri seară, ora 20.00, este restricţionat accesul în parcarea supraterană de la Piaţa Victoriei şi alveola de pe partea stângă a Şoselei Kiseleff, sensul spre Piata Victoriei.

"Toate restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17.00. Menţionăm că solicitarea a fost formulată de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Federaţia Operatorilor Români de Transport, Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale, Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M. Primăria Municipiului Bucureşti respectă şi va respectă întotdeauana dreptul democratic al cetăţenilor consfinţit de Constituţia României de a se manifesta liber, cu respectarea legislaţiei în vigoare", mai arată sursa citată.

Transportatorii rutieri au anunţat de marţi că vor protesta în faţa sediului Guvernului, joi, între orele 10.00 şi 15.00, iar la acţiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de autobuze, autocare şi taxiuri care aparţin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane şi aproximativ 900 de autocamioane din domeniul transporturilor de marfă.

"Prezentăm scuzele noastre bucureştenilor pentru acţiunea de protest care va afecta circulaţia în zona centrală a oraşului, însă aceasta este singura cale prin care autorităţile pot fi determinate să înţeleagă faptul că instituţiile trebuie să fie în slujba cetăţenilor şi nu invers. Măsurile luate în ultimul timp afectează atât transportatorii, cât şi cetăţenii posesori de autovehicule, care vor plăti RCA de cca. 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiară a românilor. De asemenea, creşterile de taxe din Transporturi vor afecta toate celelalte industrii şi comerţul, prin creşterea preţurilor, astfel încât va produce o scădere a puterii de cumpărare, ce-i va afecta pe toţi românii", arăta preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, într-un comunicat de presă.

Transportatorii solicită intervenţia autorităţii pentru un cost al primei RCA suportabil, în condiţiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300 la sută în ultimele şase luni pentru activitatea de transport persoane şi transport marfă, inclusiv taxi, eliminarea supraacizei, începând cu data de 1 ianuarie 2016, intervenţia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligaţi să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deşi obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane, şi nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze, taxiuri şi urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate şi aprobate în Comisiile de dialog social (modificarea HG 69.), documente care ar trebui înaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRANPORTATORI,
PROTEST,
bucuresti,
restricţii
/actualitate/protest-al-transportatorilor-astazi-in-piata-victoriei-la-manifestatie-vor-participa-6-000-7-000-de-autovehicule-fata-de-10-000-cat-se-solicitase-initial-care-sunt-restrictiile-de-circulatie-14922786
14922786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.