Protagonista trilogiei cinematografice "Millenium", într-un film biografic dedicat Mariei Callas

Autor: Florin Badescu Postat la 14 mai 2015 51 afişări

Actriţa Noomi Rapace, protagonista trilogiei cinematografice "Millenium", va interpreta rolul principal într-un film biografic dedicat cântăreţei de operă Maria Callas, informează allocine.fr.

Drepturile de distribuţie pe plan internaţional a acestui film vor fi puse în vânzare la Marché du Film 2015, salonul dedicat profesioniştilor din industria cinematografică, organizat în paralel cu Festivalul de la Cannes, care a debutat miercuri.

Filmul va fi regizat de cineastul Niki Caro şi va fi produs de compania Content Media.

La fel ca majoritatea precedentelor adaptări cinematografice ale vieţii celebrei interprete de operă, noua producţie se va concentra pe relaţia pe care Maria Callas a avut-o cu magnatul grec Aristotel Onassis.

Iniţial, rolul principal ar fi trebuit să fie interpretat de actriţa franceză Eva Green, iar Noomi Rapace fusese deja distribuită într-un film despre compatrioata ei cântăreaţa suedeză Anita Lindblom. Acel proiect a fost însă abandonat.

Personajul Mariei Callas a fost văzut recent pe marile ecrane în filmul "Grace de Monaco" (2014), în care a fost interpretat de actriţa Paz Vega, dar şi în urmă cu 13 ani, de actriţa Fanny Ardant în pelicula "Callas Forever", regizată de Franco Zeffirelli. Rolul celebrei interprete a fost jucat în trecut şi de Jane Seymour în lungmetrajul de televiziune "Onassis: The Richest Man in the World" (1988).

Actriţa Noomi Rapace a devenit cunoscută pe plan internaţional graţie personajului Lisbeth Salander din trilogia cinematografică "Millenium", realizată pe baza cărţilor scrise de Stieg Larsson. Ulterior, actriţa suedeză s-a remarcat în alte producţii cinematografice bine primite de criticii de specialitate şi de public, precum "Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor" şi "Prometheus".

Maria Callas (2 decembrie 1923 - 16 septembrie 1977) este considerată una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul al XX-lea. Datorită remarcabilului său talent, Maria Callas a fost denumită "La Divina". Artista a a murit la vârsta de 53 de ani, la Paris, după ce a trăit retrasă în ultimii ani de viaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NOOMI RAPACE,
MARIA CALLAS,
/actualitate/protagonista-trilogiei-cinematografice-millenium-intr-un-film-biografic-dedicat-mariei-callas-14262526
14262526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.