Prospecţiuni Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, scade cu 9% joi dimineaţă la bursa de la Bucureşti din cauza rezultatelor pe T1/2021: afaceri în prăbuşire cu 78% şi pierderi de 8 mil. lei

Autor: Liviu Popescu Postat la 27 mai 2021 42 afişări

Prospecţiuni Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, scade cu 9% joi dimineaţă la bursa de la Bucureşti din cauza rezultatelor pe T1/2021: afaceri în prăbuşire cu 78% şi pierderi de 8 mil. lei

Cu 9% se depreciază acţiunile companiei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN) în prima oră a şedinţei de tranzacţionare de joi, la un preţ de 0,063 lei pe acţiune şi o lichiditate de 52.000 de lei, în contextul în care compania a publicat ieri seară rezultatele pe T1/2021.

Astfel Prospecţiuni a anunţat o pierdere de 8,1 mil. lei în T1/2021, faţă de un profit net de 9,9 mil. lei în T1/2020 în timp ce afacerile s-au redus semnificativ de la 68 mil. lei la 14,8 mil. lei, echivalentul unui declin de 78%.

“Cu toate că preţul petrolului WTI s-a menţinut la un nivel în jurul valorii de 60 de dolari pe baril, companiile de petrol care operează în România şi-au amânat sau chiar şi-au anulat investiţiile în domeniul upstream din prima parte a anului 2021”, notează raportul trimestrial al companiei. “Această amânare a fost cauzată în special de condiţiile economice şi sociale apărute după declanşarea pandemiei de coronavirus”.

Din acţionariatul Prospecţiuni fac parte Tender SA (55,7%), SIF Muntenia (11,82%) şi alţi acţionari. La preţurile curente compania are o capitalizare de circa 45 mil. lei. În ultimele 6 luni acţiunil PRSN au urcat cu 50% pe un rulaj de 9,1 mil. lei.

“În ceea ce priveşte activitatea de achiziţie date seismice, toate proiectele estimate iniţial a se desfăşura în această perioadă au fost amânate pentru cea de-a doua parte a anului 2021, începutul anului 2022, acest aspect reflectându-se direct în rezultatele financiare ale primului trimestru”.

În pofida dificultaţilor, Prospecţiuni menţionează că un element pozitiv este reprezentat de activitatea diviziei de carotaj şi perforare sonde, activitate complementară serviciilor de achiziţie şi procesare date geofizice, care s-a menţinut la un nivel similar faţă de aceeaşi perioadă din 2020.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
prospectiuni,
rezultate,
afaceri,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.