Propunere legislativă de interzicere a explorării prin fracturare hidraulică, RESPINSĂ de Senat

Postat la 06 noiembrie 2013 41 afişări

Senatul a respins, miercuri, o propunere legislativă privind interzicerea explorării şi exploatării prin fracturare hidraulică a hidrocarburilor gazoase sau lichide şi anularea licenţelor exclusive de explorare a proiectelor ce utilizează această metodă.

Propunere legislativă de interzicere a explorării prin fracturare hidraulică, RESPINSĂ de Senat

 Proiectul, iniţiat de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru, dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, propune ca pe teritoriul României şi pe platforma teritorială a Mării Negre să fie interzisă utilizarea fracturării sau fisurării hidraulice pentru explorarea hidrocarburilor gazoase sau lichide.

Potrivit textului acestei iniţiative, fapta de a utiliza fracturarea sau fisurarea hidraulică ar urma să constituie infracţiune şi să fie pedepsită cu închisoare de la trei la cinci ani sau amendă de la 1.000.000 la 2.000.000 de lei pentru persoanele juridice sau de la 25.000 la 50.000 de lei pentru persoane fizice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/propunere-legislativa-de-interzicere-a-explorarii-prin-fracturare-hidraulica-respinsa-de-senat-11634427
11634427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.