Proprietarii FunGift.ro au vandut 80% din actiuni

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 21 iulie 2011 192 afişări

Compania infiintata in 2006 de constantenii Marius si Laura Ciocan avea afaceri anuale de aproximativ 150.000 de euro.

Marius Cristian Ciocan si Laura Ciocan, pro¬prie¬tarii retailerului online FunGift.ro, infiintat in anul 2006, au vandut 80% din actiunile pe care le detin in companie la finele lunii iunie catre o companie inre¬gistrata in Belgia, potrivit unui document publicat de companie in Monitorul Oficial. Site-ul comercializeaza de la tricouri pana la diferite gagdeturi si obiecte care pot fi oferite cadou.

Marius si Laura Ciocan au vandut fiecare cate un pachet de 40% din titluri catre compania belgiana Amaradia Sprl si au ramas actionari minoritari in FunGift.ro, fiecare cu cate 10% din actiuni. Odata cu cesiunea titlurilor, noul administrator al companiei este Violeta Elena Cernica, 34 de ani, potrivit datelor din Monitorul Oficial.Tranzactia este mai mica de 500.000 de euro, conform unor informatii de pe piata.

Noul proprietar al retailerului IT este investitorul francez de origine romana Alexandre Almajeanu, 39 de ani, pro¬prietarul companiei belgiene Amaradia Sprl. El a utilizat compania care apare in tranzactia cu FunGift - Amaradia Sprl - si pentru investitia realizata in urma cu trei ani in jocul online eRepublik.Almajeanu nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii pana la inchiderea editiei.

Chiar daca, potrivit datelor din Monitorul Oficial, tranzactia de vanzare a actiunilor Fungift a fost finalizata, Marius Ciocan declara ca formalitatile sunt inca la inceput."Procesul de vanzare este de-abia la inceput. Nu se poate vorbi inca despre o tranzactie propriu-zisa", a spus Marius Ciocan, fondatorul FunGift.ro, adaugand ca nu poate oferi mai multe detalii pentru ca se afla in concediu in Singapore. "Putem relua discutia cand ma intorc, peste doua saptamani", a adaugat el.

Despre vanzarea FunGift.ro, unul dintre cele mai "vechi" magazine online de pe piata locala, se discuta deja de cateva luni. Ciocan a declarat de altfel, in luna martie, ca este in discutii cu mai multi potentiali cumparatori ai FunGift.ro, dar nu oferise detalii in legatura cu identitatea acestora.

"Deocamdata nu pot da mai multe detalii pana cand nu vor fi semnate toate hartiile", a mai declarat Ciocan. El nu a facut comentarii in legatura cu investitorul care se afla in spatele companiei belgiene Amaradia.

Almajeanu a mai investit in numeroase alte proiecte online de pe piata lo¬cala, printre care Metropotam.ro, balaur.ro, flypedia.ro, urbee.ro sau 123flori.ro. El a investit insa si in proiecte online in Belgia, Olanda si Franta.

Almajeanu a absolvit Institutul Su¬pe¬rior de Comert in Franta in anul 1995, iar cativa ani mai tarziu a lansat pe piata un site care compara ofertele turistice.

Site-ul VoyagerMoins¬Cher.com a fost van¬dut in 2007 pentru o suma de ordinul mi¬lioanelor de euro catre PriceMi¬nis¬ter.com.

In 2008 el a investit in jocul eRepublik alaturi de un alt investitor francez, Alexis Bonte, care are de asemenea actiuni la mai multe companii online din Romania, asa cum este site-ul de partajare video Trilulilu.

Cine e Alexandre Almajeanu

• in varsta de 39 de ani, Almajeanu are cetatenie romana si franceza si traieste in Belgia. A absolvit Institutul Superior de Comert in Franta in anul 1995.

• el a lansat pe piata un site care compara ofertele turistice. Site-ul, denumit VoyagerMoinsCher.com, a fost vandut in 2007 pentru o suma de ordinul milioanelor de euro catre PriceMinister.com.

• are investitii in cateva zeci de proiecte online in Romania, Belgia, Olanda, Franta si China. In Romania mai are actiuni la companii online precum Balaur.ro si 123flori.ro

• are investitii si in producatori de centrale solare, publicatii economice si companii de social media

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FunGift.ro,
Marius si Laura Ciocan,
cadouri
/actualitate/proprietarii-fungift-ro-au-vandut-80-din-actiuni-8512636
8512636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.