Proiectul Nabucco A EŞUAT. Consorţiul a selectat o altă rută de export către Europa

Postat la 26 iunie 2013 59 afişări

Proiectul Nabucco, în care este implicată şi România, nu va fi realizat, deoarece consorţiul care operează exploatarea gazeiferă Şah Deniz (Azerbaijan) a selectat o altă rută de export către Europa, potrivit presei austriece.

Proiectul Nabucco A EŞUAT. Consorţiul a selectat o altă rută de export către Europa

 "Proiectul Nabucco a eşuat (...) Motivul deciziei pare să fie opoziţia grupului BP", scrie ziarul austriac Die Presse în ediţia electronică, fără a preciza sursa informaţiei.

Publicaţia sugerează astfel că grupul de la Şah Deniz a selectat ca rută de export către Europa gazoductul TAP (Trans-Adriatic Pipeline), care va trece prin Grecia, Albania şi Marea Adriatică, având ca punct final un terminal din sudul Italiei.

Consorţiul care exploatează zăcământul gigant de gaze naturale Şah Deniz, din Marea Caspică, a luat recent decizia finală privind ruta pe care va exporta gaz către Europa, având de ales între proiectul Nabucco, susţinut de UE, şi TAP. Decizia urmează să fie anunţată oficial vineri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nabucco,
proiect,
europa,
export,
esuat,
sah,
austria,
decizie
/actualitate/proiectul-nabucco-a-esuat-consortiul-a-selectat-o-alta-ruta-de-export-catre-europa-11026542
11026542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.