Proiectul de revizuire a Constitutiei: Perchezitia, retinerea sau arestarea parlamentarilor se face fara avizul Legislativului

Postat la 01 iunie 2011 10 afişări

Perchezitia, retinerea sau arestarea parlamentarilor se face fara avizul Legislativului, conform proiectului de lege de revizuire a Constitutiei facut public, miercuri, de Administratia prezidentiala.

Conform proiectului, trimis miercuri de catre seful statului Consiliului Legislativ pentru avizare, la articolul privind imunitatea parlamentara se stipuleaza ca "parlamentarii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului".

"Urmarirea, perchezitia, retinerea, arestarea sau trimiterea in judecata penala a parlamentarilor, pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie", prevede acelasi articol.

Cititi ce contine noul proiect de revizuire a Constitutiei pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proiectul-de-revizuire-a-constitutiei-perchezitia-retinerea-sau-arestarea-parlamentarilor-se-face-fara-avizul-legislativului-8303759
8303759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.