Proiect UDMR: Administratorii drumurilor publice care nu le întreţin, amenzi până la 250.000 lei

Postat la 29 septembrie 2019 48 afişări

Mai mulţi parlamentari UDMR au depus, la Senat, un proiect care prevede amenzi între 50.000 lei şi 250.000 lei pentru administratorii drumurilor publice care nu refac sau înlocuiesc elementele degradate sau distruse, în termen de 15 zile de la încasarea contravalorii devizului.

Proiect UDMR: Administratorii drumurilor publice care nu le întreţin, amenzi până la 250.000 lei

Iniţiativa legislativă, semnată de 24 de aleşi ai UDMR, printre care şi Kelemen Hunor, propune modificarea Ordonanţei Guvernului 43/1997 privind regimul drumurilor.

Proiectul propunerea introducerea unui nou alineat la articolul 45 care prevede că: „În termen de 15 zile de la încasarea contravalorii devizului, administratorul drumului are obligaţia de a reface şi/sau înlocui elementele degradate şi/sau distruse care fac parte integrantă din drum”.

Nerespectarea de către administratorul drumului a obligaţiei de mai sus în termenul prevăzut, este sancţionată cu „amendă de la 50.000 lei la 250.000”, mai arată proiectul de lege.

Forma în vigoare a actului normativ prevede doar obligaţia plăţii contravalorii reparaţiilor elementelor de siguranţă care fac parte integrantă din drum deteriorate în caz de accident rutier, însă nu există obligaţia corelativă a administratorului drumului public de a le înlocui sau repara.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drumuri,
udmr,
proiect,
refuz,
administratori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.