Proiect: Scutiri de impozit şi deduceri pentru privaţii care angajează tineri absolvenţi

Postat la 10 iunie 2019 61 afişări

Deputatul PNL Florin Roman a depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede facilităţi fiscale pentru companiile private care angajează tineri absolvenţi de şcoli profesionale, liceu sau facultate. Programul „Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenţi” se va demara începând cu anul 2020.

Proiect: Scutiri de impozit şi deduceri pentru privaţii care angajează tineri absolvenţi

„Acestă prevede facilitaţi fiscale pentru încurajarea mediului privat sa angajeze tineri absolvenţi de scoala profesionala, liceu sau facultate. ​Principalele provocări la care trebuie să răspundă atât economia României, cât şi economia europeană sunt reprezentate de şomajul extrem de ridicat în rândul tinerilor, concomitent cu agravarea deficitului de forţă de muncă în sectorul privat. Din păcate, autorităţile guvernamentale consideră că este mai la îndemână şi mai puţin costisitoare soluţia -importului- de forţă de muncă din spaţiul extra-comunitar, deşi sute de mii de tineri absolvenţi nu au un loc de muncă şi nici nu se pot integra pe piaţa muncii din cauza lipsei toate de experienţă în câmpul muncii”, potrivit expunerii de motive.

Astfel, Florin Roman propune instituirea, începând cu 1 ianuarie 2020, a programului naţional „Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenţi”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
absolventi,
proiect,
impozit,
roman

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.