Proiect european de 10,3 mil. lei pentru dotarea cu echipamente medicale performante a ambulatoriului spitalului de urgenţă Călăraşi

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 21 ianuarie 2020 51 afişări

Proiect european de 10,3 mil. lei pentru dotarea cu echipamente medicale performante a ambulatoriului spitalului de urgenţă Călăraşi

Spitalul de Urgenţă Călăraşi, subordonat Consiliului Judeţean Călăraşi, a câştigat un proiect european de 10,3 mil. lei (2,2 mil. euro) pentru dotarea cu echipamente medicale performante a ambulatoriului.

Proiectul a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritare 8 - ’’Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale’’, Prioritatea de investiţii 8.1 ’’Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi’’, Obiectivul specific 8.1 – Creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, Operaţiunea A - Ambulatorii.

Din totalul proiectului, peste 7,2 milioane de lei constituie contribuţia din Fondul European de Dezvoltare Regională, aproape 2,9 milioane de lei reprezintă alocarea din bugetul naţional, în timp ce beneficiarul asigură o cofinanţare de peste 200.000 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 25 de luni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.