Proiect de 289 mil. lei pentru realizarea unui inel rutier metropolitan de 17 km la Oradea

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 26 iulie 2022 72 afişări

Proiect de 289 mil. lei pentru realizarea unui inel rutier metropolitan de 17 km la Oradea

Consiliul Judeţean Bihor şi primăria Oradea au în plan o investiţie de 289 mil. lei (peste 58 mil. euro), TVA inclus, pentru realizarea unui drum de 17 km care va asigura legătura cu drumurile naţionale DN1, DN 76 şi DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva şi Arad, şi cu viitoarele centuri din zona metropolitană a municipiului Oradea, respectiv centura Oşorhei, centura Nojorid şi centura Sânmartin. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat finanţarea acestui proiect prin Programul Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor.

’’Ne propunem ca în luna august să demarăm procedura de licitaţie. Având în vedere că este o lucrare mare, am împărţit acest drum în două tronsoane. Va fi o procedură de licitaţie cu clauză suspensivă până la semnarea contractului de finanţare. Dacă totul va fi în regulă, am putea avea la finalul acestui an două contracte de proiectare şi execuţie semnate. Proiectarea este estimată la aproximativ 4 luni, iar execuţia la 18 luni.’’, explicat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
proiect,
realizare,
inel,
rutier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.