Program pilot în Sectorul 6 destinat curăţeniei: Fără maşini parcate bd. Iuliu Maniu miercurea

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 octombrie 2022 44 afişări

Primăria Sectorului 6 demarează un proiect pilot pe Bd. Iuliu Maniu. Începând cu 26 octombrie, în fiecare miercuri, între orele 10.00 şi 14.00, pe segmentul dintre Lujerului şi Valea Cascadelor, pe ambele sensuri de circulaţie, va fi interzisă parcarea, pentru curăţenie.

Program pilot în Sectorul 6 destinat curăţeniei: Fără maşini parcate bd. Iuliu Maniu miercurea

„Majoritatea străzilor Capitalei sunt, la orice oră din zi şi din noapte, pline de maşini parcate. Unele autoturisme sunt ţinute cu săptămânile în acelaşi loc, fără să fie mişcate. Evident, sub ele şi lângă bordură se adună mizerie, praf, frunze uscate, gunoaie, dificil de strâns de către firma de salubrizare. Iar mizeria de la brodură se tot strânge, astfel că nu reuşim să o adunăm eficient. Numărul mare de maşini parcate în permanenţă, pe toate căile de acces rutier, îngreunează operaţiunile de curăţenie. Pe lângă faptul că e inestetică, mizeria ne pune şi sănătatea în pericol. Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat). În aceste condiţii, Primăria Sectorului 6 va demara un proiect pilot pe Bd. Iuliu Maniu, cel mai aglomerat bulevard din Sectorul 6. Începând cu 26 octombrie 2022, în fiecare miercuri (între orele 10.00 şi 14.00), pe segmentul dintre Lujerului şi Valea Cascadelor, pe ambele sensuri de circulaţie, va fi interzisă parcarea, pentru curăţenie. Am ales mijlocul unei zile din timpul săptămânii mizând pe faptul că majoritatea locatarilor sunt la serviciu”, transmite Primăria Sectorului 6.

De miercuri s-a început montarea de panouri informative pe segmentul de drum vizat. În perioada următoare vor fi montate 150 de indicatoare.

Autoturismele parcate pe Bd. Iuliu Maniu, în intervalul anunţat, vor fi relocate contra cost. Tariful este de 200 de lei. Dacă nu va fi posibilă relocarea, din lipsă de spaţiu liber, se va dispune ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor pe terenul din strada Preciziei 24. Recuperarea lor de la locul de depozitare se face pe bază de cerere scrisă la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală. Proprietarul trebuie să se prezinte cu documentele maşinii în original şi cu dovada achitării tarifelor de ridicare şi transport, respectiv 350 de lei pentru ridicarea şi transportul unui vehicul mai mic de 5 tone şi 450 de lei pentru ridicarea şi transportul unui vehicul mai mare de 5 tone.

În funcţie de rezultatele acestui proiect pilot de pe Bd. Iuliu Maniu, autoritatea locală ia în calcul extinderea acestuia pe alte bulevarde şi străzi principale din Sectorul 6, apoi pe străzile secundare. Vor fi, cu siguranţă, alte zile şi alte intervale orare, în funcţie de programul de curăţenie din zona respectivă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curăţenie,
sector 6,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.